شاید محال نیست!

Mon Journal Intime

Mon Journal Intime

شاید محال نیست!

اینکه مدام به سینه ات می کوبد، قلب نیست
ماهی کوچکی است که دارد نهنگ می شود.
ماهی کوچکی که طعم تنگ بلورین، آزارش می دهد
و بوی دریا هوایی اش کرده است...

(عرفان نظر آهاری)

بایگانی

welcome to Iran

چهارشنبه, ۶ آبان ۱۳۹۴، ۰۹:۰۲ ب.ظ

این هفته شاید بیشتر از هر وقتی راجع به توریست و توریسم ایران خوندم. علتش شاید این بود که این اواخر محال بود برم بیرون و چندتا توریست خارجی نبینم. هر دفعه هم نگاهشون می کردم یه سوالی تو ذهنم نقش می بست: "که اینا چی فکر می کنند میان ایران گردش؟!" بعد شروع کردم به انگلیسی سرچ کردن و خاطرات کسایی رو می خوندم که واسه تفریح اومدن ایران. الان که دیگه الحمدالله مطالعاتم کامل شده تصمیم گرفتم نتیجه ی کارو با شما عزیزان در میون بذارم.

شاید براتون جالب باشه که اولین چیزایی که با شنیدن نام ایران در ذهن شنونده ی غربی شکل می گیره واژه ی طالبان، ISIS، جنگ، تروریست و البته احمدی نژاد باشه! اینو تقریبا تمام کسانی که قصد سفر به ایران رو داشتند نوشته بودند که وقتی به خانواده یا اطرافیانشون می گفتند که قصد سفر به ایران رو دارن همه سعی داشتند که منصرفشون کنند! به قول یکیشون که می گفت به هر کسی می گفتم می خوام برم ایران بهم می گفت:

 you are rather mad or stupid… or both!

مخصوصا اتباع آمریکایی و اسرائیلی که اون شعارهای معروف "مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر اسرائیل" رو بسیار شنیدن و رسانه های غربی هم گویا به شدت روی این قبیل مسائل مانور می دن تا اونجایی که یه آمریکایی که به ایران اومده بود و تو وبلاگش خاطراتشو نوشته بود، تو کامنتاش یه نفر نوشته بود:"چه جالب که به عنوان یه آمریکایی مردم باهات رفتار خوبی داشتند. من فکر می کردم مردم ایران آمریکایی ببینن بهش سنگ پرتاب می کنند!!!" البته ایشون فکر کنم یه ذره هم ایرانو با فلسطین اشتباه گرفته بود. چون ما سابقه سنگ اندازی نداشتیم هیچ وقت! خب البته درافشانی ها و جنجال آفرینی های رئیس جمهور قبلی هم به تمام این ها دامن می زد و در سایتamerican travel advisory  که به افراد مقیم آمریکا کشورهای امن که می تونن بهش سفر کنند رو معرفی می کنه در رابطه با ایران نوشته شده که "حتی برای کارهای مهم هم سعی کنید به ایران سفر نکنید!"

خب من حس شما خواننده ی عزیزی که اینا رو می خونی رو خوب درک می کنم. این چیزا عمیقا قلب آدمو به درد میاره. ولی نکته ی خوب این که با روی کار اومدن moderate president of Iran, Rouhani دیدگاه غرب به ایران بسیار بسیار تغییر کرد و تنها کمی بعد از توافق هسته ای و برجام بود که انگلستان در وبسایت رسمی توریستی خودش سفر به ایران رو امن توصیف کرد و حتی بعد از معرفی بسیار از سایت های دیدنی ایران در انتها نوشت 'and enjoy the famous persian hospitality" ( و از مهمان نوازی معروف ایرانیان لذت ببرید!) انگلستان تنها کشوری نبود که ایران رو امن توصیف کرد. بسیاری از کشورهای غربی دیگه هم به جز نواحی مرزی ایران در مرز افغانستان، پاکستان و عراق و همچنین استان سیستان و بلوچستان بقیه ی نقاط ایران رو امن توصیف کردند.

خب اگه بخوایم به این قضیه توجه کنیم که برای غربی ها که عاشق سفر کردن دور دنیا هستند و یه کوله پشتی می گیرن دستشون و راه میفتد hitch hiking می کنند این قضیه ی امنیت چقدر مهم هست، متوجه می شیم که امن خوندن ایران توسط وبسایت های رسمی کشورشون در جذب اونا به کشوری بسیار متفاوت از کشور خودشون و با پیشینه ی تاریخی چند هزار ساله که فرهنگ ، هنر و تاریخ به هم گره خوردند چقدر می تونه جذاب و دیدنی باشه. مقامات ایران که رسما اعلام کردن که با تسهیل شرایط دادن ویزا منتظر سونامی توریست ها هستند که این امر در رسانه های غربی که هر چند با شک و تردید، ولی در هر حال دوستانه تر دارن به ایران نگاه می کنند بازتاب گسترده ای داشته. تا اونجا که تو یکی از همین وبلاگ های خاطرات سفر به ایران یه نفر نوشته بود که "اگر می خواید به ایران ناب و دست نخورده سفر کنید زودتر اقدام کنید که تا چند سال آینده با حجم عظیم توریستی که ایران رو به عنوان مقصد انتخاب می کنند امکان دسترسی به بسیاری جاذبه ها رو از دست می دید." در ادامه هم این رو بگم که انگلستان در وبسایت رسمیش نوشته بود که ایران اگر سیاست درستی در زمینه ی توریسم پیش بگیره : Iran could be a tourist hit in 2016! امسال هم نسبت به سال گذشته 5 برابر بیشتر توریست غربی داشتیم.

خب از این مسائل که بگذریم اینو دوست دارم بگم که من شاید بالای 30 تا وبلاگ سفر به ایران رو خوندم و عمیقا خوشحالم از این که هیچ کدام حتی یکی از اون ها در کل از ایران و ایرانی بد نگفتن. حتی یه دختر اسرائیلی بود که نمی دونم چطور تونسته بود ویزا بگیره بیاد ایران، که نوشته بود "من از ایران رفتم ولی قلبم رو اونجا جا گذاشتم." بزرگترین جذابیت ایران برای توریست های غربی هم مهمان نوازی عجیب ایرانیاست که اونا رو با آغوش باز می پذیره. به قول یکی از این دوستان: it`s just from the moment you get out of the plane -if not before that- to feel that everybody is welcoming you with an open heart and a big smile! And by everybody, I really mean everybody!

و خیلی هم به همدیگه پیشنهاد کرده بودند که تو ایران اگه کسی به چای یا ناهار دعوتتون کرد اصلا نگران نباشید و بدونید که می تونید بدون این که کوچک ترین فکر بدی بکنید برید و از زمانی که با ایرانی ها می گذرونید لذت ببرید.

مساله ی بعدی که البته من قبل از این که اینو تو وبلاگای خارجی بخونم خودم هم عمیقا حسش کرده بودم امینته. به نظرم خوبه که آدم انصاف داشته باشه. ببینید کشور ما یه سری کمبودها داره و بد هست ولی انصافا دیگه خیلی بد نیست! به خدا امنیت خیلی چیز مهمیه که ما داریم. البته امنیت به این معنی نیست که شما می تونی سوییچتو بذاری تو ماشین بری بعد دو ساعت که اومدی ببینی باز ماشینت همونجاست! ولی من به عنوان یک دختر مجرد که 6 سال تنها زندگی کردم و مسافرت تنهایی هم زیاد رفتم به جرات می تونم بهتون بگم که ایران کشور امنیه! شما تو ایران ممکنه متلک بشنوید (البته تو شهری مثل اصفهان من همونم واقعا به ندرت می شنوم. مشهدم رفتم همین طور بود.) ولی تهدید جانی نمی شید یا احساس عدم امینت نمی کنید. بابا ایرانه! زیمباوه که نیست! و نکته ی دلگرم کننده ی دیگه ای که من خیلی توی وبلاگ ها پر رنگ می دیدمش همین مساله ی امنیت بود. یه خانم لهستانی که تنها و بدون تور به ایران سفر کرده بود نوشته:

 there wasn`t even a moment that I felt unsafe or even uncomfortable.

تعاریفی که از غذاهای ایرانی کرده بودند هم فعلا می ذارم کنار... جذابیت بعدی ایران... اگه گفتید؟!... بله! زیبایی معروف شرقی ایرانیا! توی یکی از سایت های Dos and Don`ts in Iran نوشته بود:

yes! They are beautiful. But don`t stare especially at their weman!

خب البته من منکر این نیستم که اونا چشم و ابروی مشکی می پسندند چون ندارند. همون طور که تو ایران هم اغلب سفید و بور و چشم رنگی می پسندن. ولی وقتی می خوندم که چقدر از خوشگلی دخترای ایرانی تعریف می کردند طبیعیه که خیلی حس خوبی بهم دست می داد و دلم خواست که این حس خوبو با شما به اشتراک بذارم. البته قبلا هم یکی از دوستام تعریف کرده بود که با یه پسر فرانسوی رفته بیرون اصفهانو نشونش بده، بعد پسره بهش گفته که "باورم نمی شه. تا حالا این همه زن خوشگل یه جا ندیده بودم!"

بقیه ی نکات جالب واسه توریست ها هم یکی قضیه ی ریال و تومان بود که رسما شاسگول شده بودند! حقم دارن البته. ولی بازم یه جا یکی نوشته بود که "سر قضیه ی ریال و تومان خیلی نگران نباشید. چون هر چند خودتون نمی فهمید چی شد و چقدر خرج کردین ولی سرتون کلاه نمی ذارن." که البته شاید یکی از عللی که سرشون کلاه نمی ره اینه که ایرانیا نمی دونن اینا نمی فهمن چی شده! یا شاید ما واقعا اینقدر آدمای پاکی هستیم؟! نمیدونم والله... بعد دیگه مشکل عظیم نبودن پول خرد تو ایران رو گفته بودن و کلی خندیده بودن که "تو ایران از آبنبات و شکلات به عنوان پول خرد استفاده می شه!"    البته این دوستان عزیزمون آدامس و چسب زخم رو جا انداخته بودندJ)

نکات منفی هم اغلب در رابطه با رانندگی وحشتناک ایرانی ها بود و این که اینا شنیده بودن تو ایران حوادث رانندگی اولین علت مرگه و خب طبیعیه  که خیلی پنیک شده بودند و خیلی هم به هم دیگه توصیه می کردند که تا جایی که ممکنه سوار تاکسی و کلا اتومبیل نشن. مساله ی بعدی هم اینکه زمان تو ایران یه شوخی بزرگه! و هیچ کس وقت شناس نیست و خودتونو آماده کنید واسه این که چیزا سر ساعت مقرر اتفاق نیفتن و صبور باشید. در مورد فرهنگ تعارف هم یکی دو جایی نوشته بود که وقتی یه چیزی بهتون offer می دن یکی دوبار اول رد کنید و قبول نکنید بعد اگر اصرار کردند بپذیرید! که باز واسشون خیلی جالب و خنده دار بود... ببینید فرهنگ یعنی همین! یعنی حواسشون هست که به عادات و فرهنگ ما توهین نکنند و حتی از قبل به هم آموزش می دن که بدونید همچین چیزی هست و حتی می خوان که مثل ما رفتار کنند! یعنی من واقعا کیف می کردم می دیدم که اینقدر احترام به آداب و رسوم هر جایی براشون مهم هست.

یه چیز دیگه هم که فقط تو یکی از وبلاگا خوندم اونم چون طرف 3 ماه ایران بوده و فرصت کرده لایه های دیگه رو هم بشناسه اینکه گفته بود ایرانیا آدمای دروغ گویین و به راحتی دروغ می گن! که انصافا به نظرم ماها اینجوری هستیم!

یه چیز جالب دیگه هم این که یه بنده خدایی از همین توریستای غربی کلی از ایران تعریف کرده بود و خوب گفته بود. بعد یه جایی یه خطایی کرده بود به جای "خلیج فارس" نوشته بود "خلیج" و تو اون طوماری که نوشته بود یه جایی هم نوشته بود که "در بین کشورهای عربی ایران..." بعد من متنو خوندم از این دو قسمتش خوشم نیومد نگاه کردم به آمار سایت دیدم: اوه اوه چقدرم ویزیتور داره! و به جاست که این دوتا ایراد نوشته رو به نویسنده گوشزد کنم و واسش کامنت گذاشتم اول تشکر کردم که چقدر خوب نوشته و منصفانه قضاوت کرده و اینا و بعد شکایت کردم که چرا نوشتی خلیج؟ و این که:

…it`s not even "khalije fars"! it is "KHALIJE HAMISHE FARS"!...and by the way Iranians are muslim but NOT Arab and calling Iran as an Arabic country is quit offensive!  

بعد رفتم بقیه کامنتا رو نگاه کنم دیدم به به... دوستان ایرانی ترکونده بودن وبلاگ این آقا رو... که آقا چه وضعیه... چرا نوشتی "خلیج"؟ و چرا به ایران گفتی کشور عربی؟ تا اونجا که طفلی بعداترش اینو تو متن تصحیح کرده بود و عذر خواهیم کرده بود که قصد توهین نداشته و اصلا توی کتابای جغرافی اونام تو مدرسه نوشته بوده خلیج فارس J

در کل به نظرم نظر غرب راجع به ایران داره تغییر می کنه و برداشت کلی من از وبلاگایی که خوندم این بود که ایران و مخصوص مردم اون رو بسیار پسندیده بودند و خیلی هاشون گفته بودند که می خوان بازم به ایران بیان.

اگر هم فرصت دارید و البته یه زبان دیگه (انگلیسی، فرانسه، هرچی...) بلدید توصیه می کنم به همون زبان سرچ کنید: خاطرات سفر به ایران! و مطمئن باشید با یه حس خوب از خودتون و کشورتون و احتمالا با یه لبخند از سر کامپیوتر بلند می شید. :)))

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۰۶
رها .

نظرات  (۸)

سلام
جالب بود واقعا !!
بخصوص قضیه پول
که ما هم با دایی جان که بالاخره خودشم ایرانیه ماجراها داشتیم!! آیکون کرکرخنده
اصلا عادت کرده بودیم قیمت هرچی را میگیم سیستم مغزمون سریع به یورو تبدیلش میکرد! تا قابل فهم باشه

امنیت ما چیز غیرقابل انکاریه وجدانن..........

راستی کامنت خصوصی من ثبت شده بود؟
پاسخ:

سلام عزیزم.

به نظرم پول ما زیادی و یه جور بی مزه ای صفر داره! به تومانم بگی بازم صفراش زیاده. بعد تو خاطرات یکی از همین توریستا به همین موضوع اشاره کرده بود و به شوخی گفته بود "همین که وارد ایران بشید تبدیل به یه میلیونر می شید!"


بله... منم با چند روز تاخیر جواب دادم که ببخشید دیگه :*

Anthony Bourdain که اومده بود ایران از مهمان نوازی و امریکا دوستی ایرانیا خیلی تعریف کرده بود. نمیدونم میشناسینش یا نه. گزارشگر CNN و یک سرآشپز معروفه که به کشورهای مختلف میره و از آداب و رسوم غذاییشون فیلم و مستند تهیه میکنه.

هیچی در این کامنتهای خارجیها در مورد دستشوییها هم صحبتی شده بود. برای خارجیها باید فاجعه باشه. باید صنعت توریست ایران مدرنیزه بشه.
ای کاش کسایی بودن که مستندهایی از ایران و آثار باستانی و شهرهای دیدنی و فرهنگ و هنرهای ایران تهیه میکرد و به عالم نشون میداد. متاسفانه تعداد مستندهای جدید برای ایران به اتعداد انگشتای دست هم نمیرسه، 
سلام من روژینم :)
پاسخ:

 نه متاسفانه نمی شناسم. آره واقعا سرویس بهداشتی های ایران اکثرا غیربهداشتی اند! :(((

البته یه سری کارا واسه معرفی ایران توسط خوب خارجیا انجام شده و اون طور که خود رسانه های غربی می گن ایران این پتانسیل رو داره که در 2016 از نظر توریست یک جهش فوق العاده داشته باشه که ما هم امیدوایم اتفاق بیفته.

سلام.. خوشوقتم :)))

۰۷ آبان ۹۴ ، ۱۱:۵۰ آچار فرانسه
درآمد بالا را با افزایش بازدید کننده سایت شما
این یک واقعیت است
لطفن نحوه فعال کردن بنر را حتمن به دقت بخوانید
درصورتی که آمار بازدید کننده شما بیشتر از 500 نفر باشد به شما 1000 امتیاز اضافه داده میشود
موثر ترین روش افزایش بازدید کننده از سایت شما
تبادل بنر می باشد
به چند دلیل ما بهترینیم
ما 2000 عضو داریم که بنر شما را نمایش میدهد
فقط کافی است و طبق دستور داده شده فعال شوید
تا زمانی که نمایش ندهید ، نمایش داده نمیشوید
هدیه فعال شدن شما 1000 امتیاز می باشد
http://2baner.ir


برای اینکه بازدید کننده بیشتری داشته باشید در سایت زیر عضو و فعال شوید
http://Lbab.ir
http://popup.Lbab.ir

۰۷ آبان ۹۴ ، ۲۳:۱۱ یکی زیر آسمان شهر
وای چه قدر این پستتو دوست داشتم منو یاد کلی خاطره ی خوب انداختی
شهریور ماه من به عنوان تورلیدر و مترجم یه گروه کانادایی و روسی و کره ای کلی فان داشتم،به نکته ای که خیلی واسم جالب بود دید کره آی ها بود به قدری از زیبایی ایرانی ها تعریف کردن و هندونه زیر بقل بنده گذاشتن که بماندهمشم با گوشی هاشون از خیابونا فیلم میگرفتن،دومیش کانادایی ها بودن وقتی وارد یکی از رستوران ها شدیم و اینا دوستای منو دیدن یکیشون با تعجب برگشت گفت اینجا چه قدر مدل هست!!! یه نیم ساعتی طول کشید بهش بفهمونم فرهنگ دخترای ایرانیه که اینقدر به خودشون برسن و شیک باشن تا آخر ناهارهم حسابی با دخترای ایرانی جیک تو جیک شده بودن( کانادایی ها به شدت زود صمیمی میشن به جز روابط فیزیکی مثل دست دادن و  اینا که توش خیلی محتاطن ولی خیلی زود پسرخاله میشن،این کنایه هم بهشون یاد دادم.وقتی.معنیشو فهمیدن کلی خندیدن موقع رفتن خمج بهم میگفتن دخترخاله)روس ها هم که برخلاف ظاهر سردشون خیلی خوش مشرب و خیلی خیلی مبادی اداب بودن..همه اشونم بدون استثنا عاشق کوبیده و آبگوشتو ته دیگ شدن...یکی از کانادایی هاکه هرروز بنده رو مجبور میکرد براش ته دیگ سیب زمینی ببرم:)
پاسخ:

چه جالب... یک ماه پیشم خواهر من با یه دختر فرانسوی آشنا شده بود و می گفت دختره عاشق معماری یزد و اصفهان شده بود و خیلی هم عاشق غذاهای ایرانی بود و حتی رسپی چندتا غذای ساده رو از خواهرم گرفته بود.

خیلی حس خوبی به آدم دست می ده :)

سلام
مرسی از پست خوبت
چون خواهرم رشته اش جهانگردیه خبر دارم که به طور پراکنده داره یه سری فیلمهای تبلیغاتی راجع به جاذبه های گردشگری ایران ساخته میشه ولی خب قطعا طول میکشه به سطح حرفه ای برسه و تاثیر بذاره. در مورد درستکاری ایرانیها در مورد پول چیزای دیگه ای شنیدم ولی خب همه جا خوب و بد داره...



شاد باشی
پاسخ:

سلام.

قربونت ;)

منم متاسفانه فکر می کنم ایرانیا خیلی هم به فکر جیب اونا نبودن و قضیه از جای دیگه آب می خوره!

هی

دهه پیش من دوره راهنمای تور رو گذروندم. یادش بخیر اون موقع یکی از بچه ها تو یه دفتر فروش کار میکرد. با یه اسپانیایی آشنا شده بود بهش پیشنهاد کرده بود که تهرون رو بهش نشون بده بعد که اون موافقت کرده بود. به بقیه خبرداده بود. اونوخ یه توریست بود و 10-12 تور لیدر!!!!!!!!! بعد هم که رفتیم امامزاده صالح دخترای ما دچار یه تحولی شدن و همه محجبه و چادری! اون موقع من دس به عکسم خوب بود. یه عکسی ازشون انداختم بهشون گفتم واسه روز مبادا! بلکه یه روزی برای مصاحبه ای ، گزینشی و شاید خدا خواست ازدباجی بدردتون بخوره. کلی خندیدیم.

بنظرم توریستها بخوبی نقاط ضعف مارو می بینند. اگه تعارف نکرده باشند ما در زمینه توریست میشه گفت امادگی ای مناسبی نداریم.

پاسخ:

من فکر نمی کنم فرهنگ اونا فرهنگ تعارف باشه. اما در این که ما هنوز آمادگی کافی رو نداریم شکی نیست.

اتفاقا این عکسا بعضی جاها به درد می خوره :))))

شما به نکته صحیحی اشاره کردی اونها تعارف ندارند.
پاسخ:
;)
۲۰ بهمن ۹۴ ، ۱۴:۴۳ یک عدد جوجه

دو ماه پیش یک دختر آلمانی رو توی یه فست فودی  ارزون قیمت نزدیک شاه چراغ (شیراز) دیدم اولش اصلا نفهمیدم خارجیه آخه بهش نگاه نمی کردم بعد که گفت "یک ساموسا" نگاش کردم و لبخند زد و یک جمله آلمانی تحویلش دادم . بنده خدا متعجب شد و گفت کجا یاد گرفتی فکر کرده بود آلمان زندگی می کردم :) گفتم تو آموزشگاه یاد گرفتم.

بار دوم بود ایران می اومد و بدون تور آمده بود و با دوستش پسرش بود و می گفت که ایران رو خیلی دوست داشته و به توصیه دوستاش که ایران بودند ایران گردی رو امتحان کرده. گویا در تحقیقاتشون از بقیه اگه ببینند کاری خوبه انجام می دهند.  می گفت که تبلیغات غربی ها در مورد ایران خوب نیست و مردم رو می ترسونند جالب بود کل ایران رو گشته بود دو روز کاشان دو روز اصفهان دو روز کرمان دو روز شیراز و بعد تهران و بعد هم برگشت. مسافرت قبل قشم هم رفته بود و به قول خودش در خلیج فارس شنا کرده بود و خیلی از مهمانوازی ایرانی ها تعریف می کرد و می گفت خیلی مهربونن. جالب اینکه شمارش ایرانی رو یاد گرفته بود و خیلی شیک به طرف فارسی گفت چند و وقتی بهش گفتند 6 هزار تومان خیلی جالب تکرار کرد هزاری درآورد حساب کرد و موقع خداحافظی هم به سه زبان انگلیسی و آلمان و فارسی خداحافظی کرد.

برام جالب بود

فکر نمی کردم اروپایی ها بدون تور جایی برن

پاسخ:
اتفاقا بدون تور بیشتر می رن. مخصوصا کوچ سرفینگ که البته تو ایران با این رسما غیر قانونی ولی به صورت غیر رسمی خیلی رواج داره!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">